Чи можна фарбувати яйця та пекти паски у п'ятницю?

У Страсну п'ятницю не прийнято фарбувати яйця або займатися іншими приготуваннями, тому що це особливий день для віруючих – день розп'яття, страждань та смерті Ісуса Христа. І в п'ятницю, і в суботу вільний час рекомендується приділяти богослужінню, молитві, добрим справам.Apr 21, 2022

Церковний статут не забороняє проводити фарбування яєць і п'ятницюАле все-таки краще у цей день утриматися. Адже Пристрасна п'ятниця – це найсумніший і найжалобніший день у православному році. Саме в цей день був розіп'ятий Ісус Христос.

Найкращий день на Страсному тижні, коли можна випікати великодні паски і фарбувати яйця – це Чистий четвер. До сходу сонця потрібно викупатися, щоб змити з себе всі гріхи, а весь день присвятити збиранню та приготуванню до свята. Альтернативний варіант – спекти пасок в суботу.

Значення Страсної п'ятниці У Страсну п'ятницю прийнято молитися цілий день, і ніщо не повинно відволікати від богослужіння. Щодо готування, то про неї конкретної заборони немає. Письмових розпоряджень на її заборону не зустрічається, а значить спекти паски цілком допустимо.

Related Post

Чи можна пити баралгін під час місячних?Чи можна пити баралгін під час місячних?

Спазмолітичні препарати знімають спазм гладкої мускулатури, тим самим усувають болі, що виникають при місячних.. Серед найдієвіших ліків – спазмалгон, но-шпа, баралгін, дротаверин. Які знеболювальні можуть допомогти при місячного болю? Ібупрофен;

Коли потрібно правильно садити гладіолуси?Коли потрібно правильно садити гладіолуси?

Посадку починають, коли ґрунт на глибині 10 см прогріється до 8-10 ºС. У середній смузі це відбувається зазвичай наприкінці квітня. Необхідно чітко вловити цей момент, тому що запізнення з посадкою